Part 1 : FAMILY DAY : Hari Kasih Sayang

Assalamualaikum


Hello readersss!!!. Sorry rakyat Jelata, Tuan Hamba baru saja dapat mimpi kena update blog setelah nak dekat hampir 2 bulan majlis ini berlansung. Ni pun jenuh nak perah otak aku untuk mengingat kembali apa yang jadi pada hari kejadian. Semoga aku tak menipu serta menambah dan menokok cerita pelesu.. ;)

Family day ini diuruskan oleh abg ngah dut dut(gendut), sempena menyambut Hari Kelahiran Abah yang ke 64 Tahun, Program diadakan selama 2 hari 1 malam pada 29/3 - 30/3/2014. Di Merbok Damai Resort Kedah..

Dan disertai oleh ahli keluarga Mak Biah & Pak Deris sekeluarga (Besan abah a.k.a mertua kakak), Mak long sekeluarga, Kak cik dan husband sekeluarga ( sepupu), Pak Cik & Mak Cik sekeluarga( Pak cik adik abah), Mak Su sekeluarga (adik abah jgk) dan semestinya anak-anak & menantu-menantu seta cucu-cucu  abah sekeluarga.

Pada hari kejadian adalah hari yang sangat bergembira kerana satu family berkumpul setelah sekian lama tidak melakukan aktiviti riadah sebegini, tanpa disedari mengeratkan lagi hbungan yang sedia ada, sesungguhnya cincang la air tu bapa kali pun, klau SYABAS tak potong, air pun tak kan putus.

Bertolak pada pukul 9.30 pagi, perjalanan dalam 2 jam saja, sampai-sampai saja bebudak dah terjun sungai, OH!! kanak-kanak dan sungai tak dapat dipisahkan, kalau boleh mandi sampai biru memulut tuh. Sampai-sampai masuk bilik memasing dulu, letak barang pastu Makan tengahari dulu. Jangan ditanya semua makan dengan rakus sekali.

Kali ni aku memang malas gila nak taip,jadi tengok sudahlah gambar-gambar yang ada..ni pun dah masuk ketiga hari aku update tak abeh-abeh..ahh!! malas. Sedey betol bila buat entry tapi tak ada idea ayat yang best,nomnomnom.sepupu sepapat


Makan dulu,amek segala tenaga yang perlu, 2 3 pinggan dulu

keadaan bilik yang besar dan selesa,ada tv,econ,bilik air..


Selepas Makan disambung dengan aktiviti sukaneka yang disediakan pihak Resort.. Mancing botol, bowling guna buah kelapa, bola jaring, makan buah epal(kekanak), cari barang dalam tepung (kekanak), aku hebat kot, semua aku menang..hahahahh (gelak jahat)..Geng selalu menang..haha

Geng anak branak(family maksu).,yang selalu kalah tu..krik..krik
Bowling guna buah nyok


Hahaha..bola kat bawah,semua pulun tengok atas..


melayang-layang ..amek hang


Mancing botol,geng dengan adik..menang lagi..hikhik

 Faiz & Nazrul

Muka tak puas hati,asyik-asyik orang tua ja main,hahah


menawan gila muka aku tika ini..menangis keluar hingus mak enon

Aku tak berani janji bila Part-2 akan menyusul, insyaallah lepas wolverine keluar panggung..maybe!!

Jumpa lelagi..da di du..hew hew hew
No comments: