Laman Web baru untuk edit gambar..www.picmonkey.com

Assalamulaikum

Apa khabar orang disana??,...firstly aku nak tanya semua orang kat luar sana especialy gegurl-gegurl di luar sana mesti pernah kan edit-edit gambar bagai...dan kalau anda-anda-anda diluar sana peng OBSES dalam mengedit gambar mesti pernah dengar pasal laman web www.picnik.com...tapi orang-orang yang hebat-hebat belaka mesti tak layan picnik.com ni kan..mesti guna photoshop apa yang hebat bagai tu...tapi bagi aku..bagi orang-orang biasa yang tak ada knowledge pasal edit-edir gambar ni seperti aku layakla menggunakan web picnik.com ni..sebab dia easy saja...nak ubah warna ka..nak crop ka..nak touch up ka..semua dalam tu...

Tapi yang sedihnya skang..picnik.com telah pon ditutup pada 19 April 2012 haritu..dan aku sangat-sangat-sangatla terasa sedih..tocing dengan sifat mereka ni..jahat tau..sampai ati..dahla aku pandai guna benda alah tu ja...photoscape pon tak pandai lagi guna..huk..huk..hukk..koman kan aku...gegurl-gegurl kat luar sana pon mesti gelabah habis kan bila dengar picnik dah close.."macam mana nak hilangkan jerawat ni..macam mana nak bagi puteh muka ni..macam mana nak tutup sunburn..macam mana nak bagi gambar nampak kurus.."

Hhaha..by the way..dont worry gegurl-gegurl sekalian..sebab skang kamu semua boleh guna atau layan laman web baru ni yang di suggest oleh picnik.com sendiri..tapi aku tak sure la laman ni memang betul-betul baru untuk ganti picnik ataupon dah lama wujud...function sama..cuma aku rasa lebih advance..tapi aku pon tak habis explore lagi...tapi macam sempoi ja aku tengok..tak sabo rasa nak edit gambo baru...so kepada rakan di luar sana..selamat menyerang!!!

http://www.picmonkey.com/


ni page muka depan dia..sorry gambar blurr...biasala guna DSLR..ahakkk...
aku ada buat video..tapi tak leh nak upload..video kuar suara ja..tak kuar gambo..apa kes..haha..rugi tak dapat suara aku yang merdu habis tu..siap cakap key el bagai..siap ada slank-slank mat saleh tau..haha...






sama function dia macam picnik...yang sebelah kiri memanjang ke bawah tu adalah item effect,touch up,basic edits dia..frame semua tu la...lala dun worry..sapa yang pernah layan picnik no hal la nak explore...


SELAMAT MENCUBA
(^_^)



4 comments:

Tembam92 said...

wah!! ye ke... kire pangganti picnic.com laa.. hehehe... nak try guna laa...

k.ngah said...

tembam:haha..leh la try pasni..tp ni lg best..cuma xada collage ja

Anna audiva said...

wah thanx ya kak

k.ngah said...

sama2 dik anna audiva